Az ECOLockers öltözőszekrény felépítése


Az ECOLockers öltözőszekrény család alapötletét a mintaoltalommal védett fémbútorpanel képezi. E bútorpanel egyesíti az acéllemezből készült bútorok előnyeit- tartósság, kopásállóság, könnyen színezhető porfestéssel, könnyű tisztíthatóság- a relatív olcsó technológiával gyártható fa alapú bútorlapból készült jól variálható megszokott ember közelibb designnal rendelkező bútorokéval.

Lemezválaszfal VS ECOpanel válaszfal

Lemezválaszfal VS ECOpanel válaszfal:
számottevő különbség

Ugyanezt a technológiát használják már több mint 2 évtizede a festett vagy fahatású fóliával bevont fém kül- és beltéri ajtók gyártásánál a deformálódó fa, valamint a környezetszennyező műanyag ajtók kiváltására. A mintaoltalommal rendelkező acéllemez - méhsejt-papír kombinációjával kialakított fémbútorpanel külső borítólemeze 0,5 mm vastag pácolt hidegen hengerelt minőségi acéllemez, körben tálcaszerűen felhajlításokkal ellátva, legömbölyített élekkel és sarkokkal. Az alapanyag minősége a felhasználói környezet függvényében választható a pácolt acéllemeztől a horganyzott lemezen keresztül a rozsdamentes acéllemezig. A legömbölyített élek kényelmes, balesetmentes használatot biztosítanak (nem jellemző a fémbútorokra), a bonyolult hajlítással kialakított élzárás tökéletes mechanikus és nedvesség elleni védelmet biztosít a két acéllemez közé ragasztott nedvesség ellen impregnált méhsejt papír betétnek. A két oldallap közé a levegő nedvességtartalmának hatására kikeményedő habosodó oldószermentes polyurethán ragasztóanyaggal rögzített impregnált méhsejt papír kivételesen nagy hajlítási szilárdságot biztosít a panelnek, ami legalább 1,5 szerese az ugyanolyan méretű faalapú bútorlapnak, míg fajsúlya a faalapú bútorlap 0,8-szorosa. (lefordítva:50%-al erősebb és 20%-al könnyebb ajtót lehet gyártani a faalapú panelhoz képest).

Megfelelő felületkiképzéssel, festéssel, dekorozással az esztétikai hatás semmivel sem marad el a faalapú bútorlaptól. A szekrénycsalád oldalfalai, ajtói ezen fémbútorpanelből készülnek. Alaplemez, fedlap alapanyaga 1,00 illetve 0,8 mm vastag hidegen hengerelt acéllemez. A kialakított belső sarkokon hegesztett dobozforma nagyon merev szerkezetet biztosít a teljes szekrénynek. A szekrénytest összeszerelése, kívülről nem látható, szegecseléssel történik. Az összes alkatrész teljesen festett, (nincs korrózióvédelem nélküli felület), míg a hegesztett szekrénytestek esetében az egymáshoz hegesztett lemezalkatrészek belső felületei porfestés esetén semmilyen korrózióvédelemmel nem rendelkeznek, rövid időn belül nedves környezetben megjelenik a rozsdafolt.Korrózióvédelem hiánya hegesztett szekrénytesteknél

A hegesztett szekrénytestek korrózióvédelme nem teljes körű: az eredmény jól látható.
Az ECOLockers szegecselési és teljes felületfestési technológiánál ez nem fordulhat elő.


Az impregnált méhsejtpapír nem duzzad pára hatására, így a panel teljesen méret és alaktartó marad. A fedlap és alaplap íves homlokfelülete biztosítja a szekrények tökéletes sorolását, egyszerűen elkerülhető a "lógó" szekrények nem esztétikus látványa.

A padlóburkolat egyenetlensége teljes mértékben kiküszöbölhető a tartozékként rendelhető állítható magasságú horganyzott lábak segítségével. Szellőzés a hátfalon kialakított esztétikus szellőző perforáción keresztül megoldott. Megfelelő telepítés előkészítés esetén központi elszívás szekrénysoronként megoldható akár utólag is.

ECOLockers öltözőszekrény: állítható magasságú horganyzott lábak

A padlóburkolat egyenetlensége
teljes mértékben kiküszöbölhető...
ECOLockers öltözőszekrény: speciális szellőző rendszer

Szellőzés a hátfalon kialakított esztétikus
szellőző perforáción keresztül megoldott.


A precíz gyártástechnológia lehetővé teszi a panelek, furatainak nagy helyzeti- és méretpontosságát így feleslegessé válik az állítható ajtópántok használata. Fix, strapabíró erre a célra tervezett ajtópántok használat során nem állítódnak el, nincsenek "lógó" ajtók akár extrém felhasználói körülmények között sem (rendszeresen erőteljesen becsapott ajtók). Az ajtóra megfelelő előkészítés esetén bármely használatos zárrendszer felszerelhető (hagyományos kulcsos, elektronikus, érmebedobós, stb.), az oldalfalhoz/válaszfalhoz nem bontható (3 szegecs) kötéssel rögzített lekerekített zárlemez sajtolással kialakított merevítőt tartalmaz, ugyanezen a lemezen lett kialakítva a csendes ajtócsukást biztosító gumiütköző.

ECOLockers öltözőszekrény bármilyen zárral: cilinderes zár ECOLockers öltözőszekrény bármilyen zárral: elektronikus zár ECOLockers öltözőszekrény bármilyen zárral: érmebedobós zár

...bármely használatos zárrendszer felszerelhető.


Összhatásában, az ECOLockers- ből kialakított szekrénysor a "valódi" bútorlapból készült szekrénysor esztétikus benyomását kelti, de a tökéletesen sorolható fémbútorok minden előnyével rendelkezik.


Az ECOLockers öltözőszekrény használata


Felhasználói szempontok:

Csendesen csukódó ajtók nem a fémbútorokra jellemző zavaró lemezhang és tapintás. Elegáns megjelenés, nem emlékeztet az ipari tömegöltözőkre. A "Z" szekrények esetében is, az újszerű belső elrendezésnek köszönhetően, az alsó és felső szekrényrész teljesen egyenértékű, ajtólapok osztása 1/3-2/3 arányban történik. Letisztult, precíz vonalvezetés sorolt szekrényeknél is, egyedülálló esztétikai hatás érhető el az ajtószínek széles skálájával, a sorolt szekrényajtók között a szekrényváz alig látszik.

Üzemeltetői szempontok:

Erős strapabíró kevés karbantartást igénylő szekrénycsalád. A szekrényben nincsenek kivehető elemek, (rögzített polcok, rögzített akasztórúd), az összes elem roncsolás nélkül nem bontható , szegecseléssel rögzített . Ajtópántok fixek nem szükséges utólagos beállítás. Az alkatrészek mind porfestettek teljes felületen így a korrózióvédelem biztosított, lábak szokli horganyzott és porfestett. Festés előtt zsírtalanítás és foszfátozás automata technológiai ciklusban. Mosható fertőtleníthető korrózióvédett felületek.


BITT minőség az ECOLockers öltözőszekrény családnál is

Cégünk saját tulajdonú telephelyen közel 1300m2-es gyártó- és logisztikai támogató csarnokban, a lemezmegmunkálás terén a legkorszerűbb szerszámgépek segítségével gyártja az Ön igényeire szabott ECOLockers öltözőszekrény családot. A kifogástalan minőség őrzője az először 1998-ban auditált, és azóta fenntartott ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer. A gyártás KMD rendszerű termelésirányítási szoftver felügyelete alatt történik. A korszerű gyártástechnológiát felkészült és tapasztalt szakembergárda egészíti ki. A felületkezelést erre szakosodott cég végzi telephelyünkön biztosítva az Ön megelégedettségét.

BITT Technology-H Kft.

  • 2885 Bakonybánk
  • Bánki Donát Iparterület
  • Telefon: +36-34 / 359-893
  • Fax: +36-34 / 359-938
  • E-mail: info@bbitt.hu

Minden jog fenntartva. 2011. BITT Technology-H Kft.